Ik maak me zorgen om mijn cocaïnegebruik
Veel mensen experimenteren wel eens met verdovende middelen. Dat begint vaak met een pilletje of een lijntje cocaïne op een feestje of festival, maar kan al snel uit de hand lopen.
Zo ook met sos(a), sneeuw of coke. Ofwel: cocaïne.
Het effect van cocaïne is explosief en euforisch, maar ook vluchtig. Je zult dus al snel lijntjes of sleutelpuntjes willen ‘bijnemen’ tijdens een avondje gebruiken. Uiteindelijk bouw je een tolerantie voor het gebruik van cocaïne op, waardoor je alleen maar meer moet nemen om hetzelfde effect te bereiken. Een voedingsbodem voor een cocaïneverslaving dus.
Klinkt dit bekend? En ben je bang bent dat je de controle kwijtraakt over je cocaïnegebruik?
Dan is het hartstikke goed dat je onderzoek doet naar je gebruik! Dat is de eerste stap in het onder controle krijgen van je cocaïnegebruik.
Om je te helpen inzicht te krijgen op je cokegebruik en Ready for Change te leren kennen, zetten we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje.
Heb ik een cocaïneverslaving?
Door je tolerantie (je moet steeds meer nemen voor hetzelfde effect) en het effect van cocaïne liggen cocaïne-misbruik of een cocaïneverslaving op de loer. Bij een cocaïneverslaving gaat de cocaïne een steeds grotere rol spelen in je leven.
Je houd jezelf voor dat je alleen nog kunt presteren onder de invloed van cocaïne en verlegt je prioriteiten. Je laat je gezondheid schieten en kiest vaker voor clubfeestjes of een avondje doorhalen in plaats van familie-uitjes. Je verliest langzaam de grip op je cocaïnegebruik en op de realiteit. Maar gelukkig ben je ook sterk genoeg om deze grip weer terug te krijgen over je leven.
Ook jij kunt helemaal stoppen met coke gebruiken!