Groeps-

behandeling 

 
Je hoeft het niet alleen te doen
 
 
MELD JE NU AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK
 

Groepsbehandeling

Tijdens de behandeling van je verslaving werken we voornamelijk met groepen. Voor sommige mensen kan het spannend zijn om je verhaal te delen en je open te stellen voor anderen. De behandeling in een groep heeft vooral veel voordelen. Het maakt je een stuk sterker en opent je ogen, doordat je ook steun krijgt van je groepsgenoten. En je kan direct oefenen met je nieuwe gedrag. De groepsbehandeling wordt zowel overdag als 's avonds aangeboden. 

Kracht van groepen

Naast de hulp en steun die je ervaart van groepsgenoten, doe je ook gezonde ‘clean’ contacten op die je verder kunnen helpen in je weg naar herstel. Je groepsgenoten weten hoe het is om verslaafd te zijn en kunnen samen met de behandelaren met je meedenken hoe je het beste je verslaving kan aanpakken.De groepsbehandelingen starten met een uitgebreide introductie. Hierin wordt uitleg gegeven over het behandelprogramma, de afspraken en gedragsregels en natuurlijk het opstellen van jouw persoonlijke behandelplan. Jouw behandelaar ondersteunt en helpt je en je hebt regelmatig individuele gesprekken om je behandelplan te evalueren.

 

Dagbehandeling

We hebben verschillende dagbehandelingen, zodat er altijd een groep bij je past.  Een dagbehandeling is een intensief behandeltraject en varieert van 2, 3 of 4 dagen in de week (voor minimaal 7 weken).

Het programma bestaat uit groepstherapie, individuele gesprekken, psycho-educatie, terugvalpreventie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en psychotherapie. 

Uiteraard is jouw behandeling volledig op maat, afgestemd op jouw hulpvragen en doelen.

 

Avondbehandeling

 
Heb jij overdag een baan of studie?

Misschien past onze avondbehandeling dan bij jou. Je volgt gedurende 11 weken een behandeltraject met twee vaste behandelavonden per week. 

Een voorwaarde voor deze behandelvorm is dat je overdag door werk of studie verhinderd bent. 

Meld je aan voor een intakegesprek

 

De behandeling bij Ready for Change wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Je betaalt alleen je eigen risico. Voor zorg bij Ready for Change hebben we een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Zet de eerste stap en meld je aan via het inschrijfformulier. We gaan altijd discreet met je gegevens om.