Wanneer is de behandeling van verslaving effectief? Wat ons betreft is dst als de behandeling verder gaat dan alleen hulp bij de verslaving zelf. Voor duurzaam herstel van een verslaving is meer nodig. Verslaving is een complexe ziekte, maar met professionele begeleiding gericht op jouw persoonlijke situatie kan je je verslaving overwinnen.
Wil jij weer een leven zonder verslaving? En ben je klaar voor verandering? Zet dan nu de eerste stap.
ZET DE EERSTE STAP EN MELD JE AAN
Het aanvragen van een intakegesprek is de allereerste stap richting herstel. We nemen snel contact met je op om je intakegesprek in te plannen.
Hieronder lees je de stappen op weg naar jouw herstel.
Stap 1 is misschien wel de moeilijkste stap voor iemand met een verslaving, namelijk hulp zoeken voor je verslaving. Met het invullen van onderstaand formulier zet je die eerste belangrijke stap naar een leven zonder verslaving. Tijdens het intakegesprek maak je kennis met een van onze psychologen. Jij vertelt jouw verhaal en de psycholoog stelt je een aantal vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Op die manier kunnen we zien hoe we je het beste kunnen helpen.
Na het intakegesprek heb je een afspraak met onze psychiater en verslavingsarts. Daarna komt onze indicatiestaf bij elkaar om te beoordelen welke behandelvorm het beste bij jou past. Je krijgt een advies voor de behandeling van je verslaving waarmee jij het snelste en beste geholpen wordt.
Voordat je start met de behandeling, ga je eerst veilig ontgiften van middelen. Een ander woord hiervooor is detoxen of afkicken. Het behandelteam begeleidt je hierbij zodat je middelenvrij kan starten om aan jezelf te werken.
Zie jij de behandeling zitten? Dan gaan we zo snel mogelijk beginnen. Als je start met de groepsbehandeling, neemt de intaker contact met je op om een startdatum te bepalen. Ga jij aan de slag met een individuele behandeling? Dan neemt je behandelaar contact op om in overleg met jou de startdatum en frequentie van de gesprekken te bepalen.
Je hebt de groeps- of individuele behandeling bijna afgerond. We zijn erg trots op je, maar willen je niet laten vallen. Het is gemakkelijker om clean of nuchter te worden dan te blijven. Daarom bieden we individuele- of groepsnazorg aan. Samen met je persoonlijk begeleider kijk je welke vorm het beste bij je past.
Je krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen. Je behandelaar stelt samen met jou je behandelplan op en kijkt naar de doelen waar je de komende tijd aan gaat werken.
Tijdens de behandeling leer je wat verslaving inhoudt, je triggers herkennen en je kwaliteit van leven verbeteren. Je voert regelmatig gesprekken met je persoonlijk begeleider om je behandelplan te evalueren en zo nodig bij te stellen.
Bij Ready for Change staat een multidisciplinair team voor je klaar. Een team dat je helpt je valkuilen te herkennen en je leert daarmee om te gaan. Het team bestaat uit psychiaters, een klinisch psycholoog, GZ-psychologen, verslavingsartsen, psychologen, pedagogische hulpverleners en systeemtherapeuten.
Bij Ready for Change werken we met ambulante verslavingszorg. Ambulant betekent dat je niet wordt opgenomen in een verslavingskliniek.
Als je moet afkicken van bepaalde middelen hebben we ook een ambulante detox behandeling, als dat nodig is. Je gaat na je behandeling dus gewoon weer naar huis. Hierdoor is de behandeling van je verslaving minder belastend voor jezelf en je omgeving.
Onze werkwijze bestaat uit een combinatie van de meest effectieve evidence-based behandelmethodes, zoals motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie en onderdelen uit het minnesotamodel.
Tijdens de behandeling doorloop je verschillende modules die passen bij jouw hulpvraag. Deze modules gaan over de onderliggende oorzaken van je verslaving. Dit kunnen bijvoorbeeld negatieve denkpatronen, een lage eigenwaarde, of omgaan met boosheid zijn.
Daarnaast zijn er ook modules die specifiek gericht zijn op je verslaving en het voorkomen van een terugval.
WIL JIJ OOK EEN BEHANDELING DIE BIJ JOU PAST?
Meld je dan vandaag nog aan en maak de eerste stap richting herstel.