Detox behandeling 

 
Veilig ontwennen of afkicken
 
MELD JE AAN

Ambulante detox behandeling

Gebruik jij verslavende middelen? Dan kan het gevaarlijk zijn om hier ineens mee te stoppen. De verslavingsarts zal tijdens de intake adviseren of een ambulante detox behandeling voor jou noodzakelijk is voordat je met je behandeling kan starten.

Tijdens een ambulante detox begeleidt de verslavingsarts en het multidisciplinaire behandelteam je met het veilig af bouwen van middelengebruik, ondersteund met lichamelijke controles. Alles volgens de laatste richtlijnen in de zorg, zodat jij een goede start kan maken met jouw behandeling.

Mocht een klinische detox noodzakelijk zijn, dan regelen wij dat voor je.

Meld je aan voor een intakegesprek

 

De behandeling bij Ready for Change wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Je betaalt alleen je eigen risico. Voor zorg bij Ready for Change hebben we een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Zet de eerste stap en meld je aan via het inschrijfformulier. We gaan altijd discreet met je gegevens om.

 

 

Kom meer te weten

over onze detox behandeling

Lichamelijk afkicken

 

Afbouwen van middelen

Lichamelijk afkicken

Een detox, oftewel detoxificatie, staat voor het lichamelijk ontwennen of afkicken van verslavende middelen zoals alcohol, drugs of medicijnen. Als je gaat ontwennen zal je lichaam daartegen in verweer gaan. Deze ontwenningsverschijnselen kunnen best heftig zijn. Je lichaam zal langzaam moeten wennen dat het geen verslavende middelen meer krijgt. Om de verschijnselen van ontwenning te beperken wordt op een gecontroleerde manier het gebruik afgebouwd. 

Meld je aan

Afbouwen van middelen

Middels een persoonlijk afbouwschema ga jij je middelengebruik veilig afbouwen. Onder begeleiding van onze verslavingsarts en gespecialiseerde verpleegkundigen ontgift je je lichaam in een relatief korte periode. De ambulante detox is voor bijna iedereen geschikt en gebeurt volgens de laatste richtlijnen in de zorg. Eigen verantwoordelijkheid en een betrokken netwerk is natuurlijk ook van belang. Goede en eerlijke communicatie met de verslavingsarts en het behandelteam is de basis van jouw detox.