Wat we willen bereiken

Ready for Change is opgericht uit het idealisme om mensen met een verslaving een veilige omgeving te bieden. Waar behandeling geboden wordt die gericht is op abstinentie en herstel. We helpen verslaafden en hun dierbaren om de patronen waarin ze vastzitten te doorbreken. Dit doen we door ze zoveel mogelijk effectief bewezen handvatten aan te reiken, die aansluiten bij hun specifieke hulpvraag. Want leren omgaan met verslavingsproblematiek is mogelijk voor iedereen.

Onze behandelprogramma’s zijn ontwikkeld vanuit de overtuiging dat professionele deskundigheid, ervaringsdeskundigheid en lotgenotencontact erg belangrijk zijn in herstel en het vergroten van autonomie.

Erkende GGZ voor verslavingszorg in Rotterdam

Inmiddels is Ready for Change uitgegroeid tot een professionele organisatie waarvan de zorg vergoed wordt door de zorgverzekering. Doordat een aantal werknemers van Ready for Change weten wat je doormaakt, kunnen ze je persoonlijker helpen op jouw pad naar herstel. Dat maakt Ready for Change anders dan andere instellingen voor verslavingszorg.

Ready for Change heeft een verslavingskliniek in Rotterdam. We zitten naast het Centraal Station in het Groot Handelsgebouw en zijn daardoor voor iedereen goed bereikbaar.

Zorg van de Zaak Netwerk

Ready for Change maakt deel uit van Zorg van de Zaak Netwerk.

Zorg van de Zaak Netwerk is een netwerkorganisatie van arbobedrijven, expertisebedrijven en zorgbedrijven met ruim 5.300 medewerkers. Vanuit het netwerk wordt integrale ondersteuning rond impactvolle momenten geboden op het werk, thuis en in de (poli)kliniek. Hierdoor kunnen mensen blijven werken en meedoen in de samenleving. Daarmee vormt Zorg van de Zaak Netwerk een uniek platform voor participatie.

Onze visie is dat mensen gelukkiger zijn als ze kunnen participeren in werk en maatschappij. Daarom streven we ernaar om mensen te laten deelnemen en helpen we op alle momenten dat dit niet zo is. Hiermee willen we een wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonder, vitaler en gelukkiger Nederland.