help mij

voor een ander

Ik ben arts

Mijn patiënt is verslaafd

U bent huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Uw patiënt komt naar u toe met een hulpvraag omdat hij of zij verslaafd is. Dit kan een verslaving zijn aan een middel, zoals alcohol, cocaïne of cannabis, maar ook gokken, seks of gamen. U wilt uw patiënt graag helpen en bent op zoek naar een GGZ-instelling die gespecialiseerd is in het bieden van verslavingszorg en zorg op maat. Dan bent u bij Ready For Change aan het juiste adres.

Hoe kunt u helpen?

U kunt uw patiënt doorverwijzen naar Ready For Change voor een van onze behandelingen. Ons team, bestaande uit psychiaters, klinisch psycholoog, GZ-psychologen, basis-psychologen, verslavingsarts en sociotherapeuten heeft ruime ervaring met de behandeling van afhankelijkheid van alcohol, middelen en medicatie, seksueel obsessief gedrag en gok- en gameverslaving.
Wij nemen de zorg van uw patiënt over. Na de intake-procedure en na behandeling zullen wij verslag doen van de diagnose, behandelplan en het doorlopen traject.
Mocht u willen overleggen met onze arts of psychiater, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 088-7323942.

Voor de doorverwijzing kunt u ook gebruik maken van Zorgdomein. Graag in de doorverwijzing vermelden dat het Specialistische-GGZ betreft.

Ambulante detox.
Bij langdurig gebruik van alcohol en medicatie kan het gevaarlijk zijn om hier ineens mee te stoppen. Om deze reden kan het nodig zijn om eerst een detox-behandeling te volgen. Klinische detoxificatie is niet altijd noodzakelijk.
Ready For Change biedt de mogelijkheid tot ambulante detoxificatie. Dit houdt in: een korte en intensieve ontgifting van alcohol en middelen met begeleiding van onze verslavingsarts en gespecialiseerde verpleegkundigen, terwijl de client thuis verblijft. De ambulante detox is voor bijna iedereen geschikt. Eigen verantwoordelijkheid van patiënt en een betrokken netwerk is hierin wel van belang. Mocht een klinische detox wel geïndiceerd worden door onze arts, dan bestaat die mogelijkheid uiteraard ook en zal Ready For Change dat voor de cliënt regelen.

Download brochure

aanvragen
X

Download brochure aanvragen

Verwijzen

Om uw patiënt door te verwijzen naar ons voor ambulante detoxificatie en/of behandeling dient u het volgende in de verwijsbrief te vermelden:
- Gegevens van uw patiënt
- Gegevens van uw en de eventuele huisartsenpraktijk
- Reden van verwijzing en vermoedelijke DSM-stoornis
- Verwijst u naar Specialistische GGZ
- Duidelijke handtekening van u

U kunt de verwijsbrief aan uw patiënt meegeven naar het intakegesprek of sturen middels Zorgdomein.