Ik maak me zorgen om mijn speedgebruik

Op een feestje of festival zul je er misschien eens mee in aanraking zijn gekomen: pep, snelle, ametamine of speed.

Net als sommige andere amfetamines, heeft speed een energieke en opwekkende werking. Je voelt je sterk, actief en verzekerd en je hebt tijdelijk geen behoefte aan slaap.
Dat klinkt misschien prettig voor op een festival, maar speed (en andere amfetamines) kunnen zeer verslavend zijn en op termijn je leven in hun greep houden. Als je merkt dat je een verslaving ontwikkeld, kan dat confronterend zijn en een boel vragen oproepen.

Wanneer heb ik een speedverslaving? Snuif ik meer dan gemiddeld? Hoe krijg ik grip op mijn speedgebruik? Hoe kan ik stoppen met speed snuiven?

Het is dan ook heel goed dat je op onze website bent en je eigen speedgebruik weer onder controle wilt krijgen. Om je te helpen inzicht te krijgen op je speedgebruik en Ready for Change te leren kennen, zetten we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje.

Wanneer spreek je van een speedverslaving?

Bij een speed- of amfetamineverslaving ben je afhankelijk geworden van de speed. Het lijkt erop dat je niet meer zonder dat snuifje per dag kan. Je gebruikt speed als een kortstondige oppepper die je door de nacht of drukke werkdag sleept en hebt het gevoel dat dit zonder speed niet zou lukken.

Misschien gebruik speed je nu elke dag, meermaals per week, of meermaals per maand. Gebruik je speed steeds vaker en steeds meer? Een verslaving ligt dan op de loer. Het is daarom goed om eerlijk te blijven tegenover jezelf. Vraag jezelf: “Heb ik mijn gebruik nog helemaal onder controle?”

Hoe je gebruik er ook uitziet, ook jij kunt helemaal stoppen met speed gebruiken!

Meld je aan

Meld je aan

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

Bellen met Ready for Change