Onder de noemer ‘medicatie’ vallen veel verschillende pijnstillende, slaapopwekkende of psychoactieve geneesmiddelen. Er zijn honderden, zo niet duizenden, verschillende middelen die onder de noemer medicatie vallen. Een belangrijk onderscheid wordt gemaakt op gebied van de verkrijgbaarheid van medicijnen. Zo is er (vaak zwaardere) medicatie waarvoor een voorschrijving van een arts nodig is, maar zijn er ook vrij te verkrijgen medicijnen.

Elk medicijn heeft een andere werking op ons lichaam en spreekt andere vormen van verslaving aan. Sommige medicijnen zijn lichamelijk verslavend, andere medicijnen zijn geestelijk verslavend en sommige medicatie is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend.

Heb je het gevoel dat je niet meer zonder je medicijnen kunt?

Een medicijnverslaving en de effecten die deze verslaving op je heeft is per persoon en per medicijn anders. Het gevoel ergens verslaafd aan te zijn is echter nooit fijn!

Door je hier in te lezen, kom je meer te weten over medicijngebruik. Dat is een belangrijke stap in het onder controle krijgen van je gebruik. Ready for Change is er om je verder te helpen.

Denk je dat je verslaafd bent of wordt?

Ik ben klaar voor verandering!

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

(Anoniem) bellen met Ready for Change