Je bent niet meteen verslaafd nadat je de voorgeschreven hoeveelheid medicatie neemt. Toch hebben veel medicijnen een verslavingsrisico. De stof in het medicijn kan lichamelijk verslavend zijn, maar als dat niet zo is, kan het effect ervan ook geestelijk verslavend. Je wilt dat gevoel dan vaker voelen en neemt meer en frequenter medicatie dan nodig is.

Je behandelend arts is zich ook bewust van het verslavingsrisico en zal daar rekening mee houden. Toch komen medicijnverslavingen vaak voor en worden vaak pas laat opgemerkt. Hoe vaker en langer je de medicatie blijft nemen, hoe groter het risico wordt op gezondheidsklachten, overdoses en verslavingen.

Het is daarom belangrijk om de bijsluiter en het advies van je arts goed op te volgen. Gebruik niet langer en vaker medicatie dan is voorgeschreven en luister goed naar je lichaam. Neem contact op met je behandelend arts als je vermoed dat je een verslaving ontwikkeld.

Helaas hebben we bij Ready for Change, in veel gevallen, niet de mogelijkheid om je medicijngebruik aan te pakken. Voor een verslaving aan pijnstillers zoals Tramadol, Oxycodon of Fentanyl (opiaten) is vaak een langere klinische opname nodig.

Ik ben klaar voor verandering!

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

(Anoniem) bellen met Ready for Change