Grote zorgen over zorgmijders vanwege corona  

Wij zien de wachttijden de afgelopen periode flink dalen. Door verslavingszorg instellingen in Nederland wordt gevreesd dat door het mijden van zorg straks een piek ontstaat in het aantal aanmeldingen, met een grote wachtlijst tot gevolg. De aanmeldingen zijn de afgelopen maanden lager dan normaal, maar gevreesd wordt dat de problemen van mensen die kampen met een verslaving in de coronaperiode alleen maar groter zijn geworden. Wij delen deze zorgen.

Hart van Nederland bezocht onze locatie in Rotterdam en sprak met Tessa Huisman, GZ-psycholoog bij Ready for Change. (Bekijk hier het fragment, start 14.00 min.). De angst bij mensen dat ze corona oplopen, is onterecht, stelt ze. De zorg kan bij veilig plaatsvinden en alle maatregelen worden daarbij in acht genomen.

Juist omdat het nu onzekere tijden zijn en mensen in het algemeen meer spanning en angst ervaren, kan het zijn dat er extra behoefte is aan een middel, dat helpt om even te ontspannen en uit de werkelijkheid te ontsnappen. De kans op psychische klachten door toenemend gebruik groeit: we zien toenemende terugvallen in gebruik en angst- en stemmingsklachten bij onze doelgroep.

Herken je je hierin en heb je hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-7323942 of stuur een bericht.