help mij

Ik ben sober sinds…

Ik ben sober sinds 5 juli 2011.

Ik ben Henk, vader van drie prachtige kinderen en 14 jaar getrouwd geweest. In 2011 bereikte ik de bodem van mijn actieve seksverslaving en is mijn vrouw met de kinderen bij mij weggegaan.

Al jaren was er geen intimiteit meer in mijn relatie en was seks verworden tot een “betaalmiddel” waar ik meende recht op te hebben. Mijn hele blik op en beleving van seks was verwrongen door alle extremiteiten die ik op Internet had gezien. Het heeft mijn huwelijk en mijn relatie met de kinderen compleet verwoest en uitgehold maar ook mijn gevoel voor eigenwaarde was totaal verdwenen.

Na een opname in een verslavingskliniek ben ik in aanraking gekomen met de SLAA gemeenschap. Wat ik daar heb ontmoet is ongelofelijk en nog dagelijks verwonder ik me over de kracht van het 12-stappen Minnesota model. Inmiddels ben ik weer aan het werk, sta nuchter in het leven en heb weer een goede band met mijn twee jongste kinderen. Ik ben evenwichtiger, vrolijker en gezonder dan ik ooit geweest ben in de aflopen 20 jaar. Het leven lacht me zo nu en dan weer toe en er zijn momenten waarop ik durf te zeggen dat ik gelukkig ben.

Niet alles is “rozengeur en maneschijn”, zo is de relatie met mijn ex-partner uiterst gecompliceerd en heb ik nauwelijks contact met mijn oudste dochter. Maar ook daarvoor vind ik houvast in de 12-stappen programma om de kracht op te brengen dit te verdragen en er volwassen mee om te gaan.

-Henk-

Deel jouw ervaring