help mij

Ik ben klaar met…

Ik ben klaar met de waanzin en machteloosheid.

In het voorjaar van 2013 was ik Ready For Change.
Die beslissing was in eerste instantie niet zo ontzettend moeilijk, het was dat of een zekere dood. Mijn gebruik was zodanig excessief geworden, dat het niet lang zou duren voordat een ongeval of een uitval van organen, voortijdig mijn licht zou laten doven. Geestelijk dood was ik eigenlijk al jaren.
Ik besloot om hulp te vragen, en RFC sprak mij vanaf het eerste moment het meest aan. 27 mei 2013 begon ik aan mijn traject.

Het was geen picnick! Het waren lange, intensieve en vermoeiende dagen, waarin ik soms de behandelaars wel kon schieten, omdat ze me geen kant en klare antwoorden wilde geven. God wat heb ik zitten puzzelen over mijn eigen gedrag en gevoel. Vaak ook op momenten dat het niet nodig was, en dat werd dan ook aangestipt. Om gek van te worden dacht ik toen, maar het effect ervan bewijst zijn nut nog elke dag.

RFC heeft mij inzicht gegeven in veel dingen, zoals de waanzin en machteloosheid die gepaard gaan met verslaving. Hoe de (actieve)verslaving de overhand heeft, en hoe dat je denken en handelen tot waanzin brengt.
Ik heb handvaten meegekregen, gereedschap als het ware, om mezelf niet alleen te accepteren, maar ook te waarderen. Ik heb geleerd dat ik waar mogelijk en wenselijk, ook veranderingen aan kan brengen.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik dankbaar ben!
Dankbaar voor de moed die ik wist te verzamelen, maar vooral dankbaar voor de gedegen kennis, vakkundigheid en betrokkenheid van de behandelaars bij RFC!
Na 20 jaar worstelen met mijn verslaving, besef ik eindelijk met hoofd, hart en ziel, dat middelengebruik niet voor mij is weggelegd, en daar heb ik meer dan vrede mee! Dankzij mijn behandeling HOEF en WIL ik niet meer gebruiken!

Ik heb mezelf na een hele lange tijd weer gevonden, met al het leuke en minder leuke wat daarbij hoort. Ik lach en ik huil weer, ik voel en ik leef weer!
Over morgen weet ik niets en hoef ik niets te weten. Vandaag is een prachtige, nuchtere dag!

-Marco-

Deel jouw ervaring