Ik maak me zorgen om mijn gokgedrag

Veel mensen zijn wel eens in het casino geweest. Sommigen spelen graag een potje poker, anderen doen graag sportweddenschappen en weer anderen kopen een kraslot bij de sigarenboer.
Daar is niets mis mee! Een gokje wagen kan hartstikke spannend zijn, en gezellig.

Maar als je geen controle meer hebt op je gokgedrag, kan gokken een groot probleem worden. Het neemt je leven over en beïnvloedt je werk- en sociale leven, ook kun je door gokken flinke schulden opbouwen en wordt het betalen van je vaste lasten steeds lastiger.

Wanneer spreek je van een gokverslaving?

Iemand met een gokverslaving denkt de hele dag aan gokken. Je grijpt elke gelegenheid aan om een wedje te leggen en je raakt geobsedeerd door het spel en de kans om geld te winnen. Je probeert grote verliezen recht te zetten met nieuwe weddenschappen en blijft hopen op die ene grote prijs. Die moet een keer vallen… Toch?!

Langzaam verlies je de grip op je gokgedrag en op de realiteit. Je steekt kaartjes in meerdere gokapparaten tegelijk en je blijdschap om te winnen ervaar je steeds minder vaak. Het bedrag dat je wilt winnen om zo je verliezen terug te krijgen is zo hoog dat je bereid bent om dag en nacht te gokken voor de winst. Een avondje voetbal kijken met vrienden, een drankje in de kroeg, als je er niet kan gokken wordt dit steeds minder leuk.

Als je het gevoel hebt dat je de controle kwijt raakt over je gokgedrag is het heel goed dat je op onze website bent en je eigen gokgedrag onder de loep durft te nemen. Om je te helpen inzicht te krijgen op je gokgedrag en om Ready for Change te leren kennen, zetten we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje.

Hoe je gokgedrag er ook uitziet, ook jij kunt helemaal stoppen met gokken!

Meld je aan

Ik ben klaar voor verandering!

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

(Anoniem) bellen met Ready for Change