Ik maak me zorgen om mijn drugsgebruik

Xtc, Amfetamines, Speed of Ketamine. Op een feestje of festival zul je vast wel eens met drugs in aanraking zijn gekomen.

Misschien wilde je het gewoon eens proberen, misschien onder groepsdruk of misschien ben je wel een ervaren gebruiker. Als je eerlijk tegen jezelf kunt zeggen dat je je drugsgebruik onder controle hebt, is er niet zo veel aan de hand. Maar als je het gevoel hebt die controle kwijt te raken, wordt het een heel ander verhaal.

Of je verslaafd bent aan drugs is van veel factoren afhankelijk.

Welke drug gebruik je? Gebruik je een combinatie aan drugs? Hoe zit je in je vel? Zijn er grote veranderingen geweest in je omgeving die aanleiding gaven om meer drugs te gebruiken? 

Hoe je drugsgebruik ook is, er zijn altijd gevolgen als je verslaafd raakt aan drugs.

Het is dan ook heel goed dat je op onze website bent en je eigen drugsgebruik weer onder controle wilt krijgen. Om je te helpen inzicht te krijgen op je drugsgebruik en Ready for Change te leren kennen, zetten we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje.

Wat is een drugsverslaving?

Het hangt dus van veel factoren af of je verslaafd bent of wordt. Je hebt dit niet helemaal zelf in de hand. De hersenen van de één raken sneller getriggerd door een gevoel of ervaring dan de hersenen van een ander. Verslavingsgevoeligheid is deels bepaald door aangeboren factoren.

Waar je vrienden misschien elke maand kunnen gebruiken zonder een verslaving te ontwikkelen, kan het voor jou heel anders uitpakken. Het kan dus ook erg moeilijk zijn om, op basis van enkel je gebruik, in te schatten of je verslaafd bent of wordt.

Hoe je gebruik er ook uitziet en wat je ‘drug of choice’ ook is. Ook jij kunt helemaal stoppen met drugs gebruiken.

Meld je aan

Ik ben klaar voor verandering!

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

Bellen met Ready for Change