Veel mensen hebben wel eens een jointje gerookt of een pilletje geslikt. Onder invloed van vrienden of gewoon uit nieuwsgierigheid. Als het bij een enkele keer blijft, is er niet zo veel aan de hand. Maar kom je de dag niet meer door zonder een paar jointjes? Of ben je overdag een wrak omdat je te vaak een pilletje slikt of cocaïne snuift? Dan is de kans groot dat je een drugsverslaving hebt.

Of je verslaafd bent aan drugs, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de soort drug die je gebruikt. Gaat het om wiet/cannabis, om cocaïne of om partydrug GHB? Of wellicht om een combinatie van verschillende soorten drugs? Maar het hangt ook af van omgevingsfactoren en hoe je in je vel zit. Eigenlijk maakt het niet uit hoe lang je al verslaafd bent of wat je drug of choice is. Gevolgen zijn er altijd.

Wij kunnen je niet vertellen wat er gaat gebeuren als je nog weken, maanden of jaren doorgaat met je gebruik. Maar de vooruitzichten zijn niet goed, aangezien verslaving een progressieve ziekte is en eigenlijk in alle gevallen verslechtert als je er niets aan doet.

Stoppen met drugs

Er is maar één ding waar je zeker van kunt zijn: verslaving is een ziekte, een aangeboren afwijking in de hersenen. Het feit dat je verslaafd bent is dan ook niet jouw ‘schuld’, maar het is wel jouw verantwoordelijkheid om te leren hoe je ermee om moet gaan.

Zet een punt achter je verslaving

Meld je aan voor een intakegesprek via onderstaand formulier