Coke, sos, cocaïne (of: benzoyl-methyl-ecgonine) is een stimulerend middel dat wordt gewonnen uit de cocaplant. Cocaïne kan worden gesnoven, gerookt of geïnjecteerd. In Nederland valt cocaïne onder lijst 1 van de Opiumwet. Het is dus een harddrug en verboden middel.

Het gebruik van cocaïne

Cocaïne werd oorspronkelijk op de markt gebracht als geneesmiddel, maar wordt tegenwoordig voornamelijk als drug gebruikt.

Gebruikers nemen cocaïne om opgewerkt en energiek te worden, maar kunnen er ook opgefokt en opgejaagd van worden. Het effect van cocaïne is kortstondig en duurt vaak niet langer dan een half uur. Van cocaïne kun je tijdelijk meer zelfvertrouwen krijgen en een boost energie krijgen, maar als de drug uitwerkt kunnen deze gevoelens plaatsmaken voor angstige of neerslachtige gevoelens.

Omdat coke maar zo kort werkt en vervelende na-effecten heeft, zullen gebruikers vaak al snel meer coke willen om weer zich weer opgewekt te voelen. Naast de verslavende werking is coke slecht voor je hersen en doet het schade aan je hart.

Ik ben klaar voor verandering!

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

(Anoniem) bellen met Ready for Change