Ik maak me zorgen om mijn wiet- of hasjgebruik

De meeste marihuanagebruikers beginnen al op jonge leeftijd met wiet roken.  Gewoon, om het eens te proberen. Sommigen roken daarna wel eens een paar jointjes tijdens hun tienerjaren en anderen blowen hun hele leven door. Maar voor het grootste gedeelte gebruikers blijft het bij dat ene jointje.

Deze softdrug staat dan misschien ook niet bovenaan de lijst van meest verslavende middelen, maar dat betekent niet dat je niet afhankelijk kunt worden van cannabis! Zo’n 9% van de regelmatige cannabisgebruikers wordt afhankelijk van de drug. Dat zijn zo’n 30.000 gebruikers.

Denk jij dat je de controle over jouw cannabisgebruik kwijtraakt? Voel je je afhankelijk van wiet/hasj?
Dan is het goed dat je op onze website rondkijkt! Om je te helpen inzicht te krijgen op je cannabisgebruik en Ready for Change te leren kennen, zetten we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje.

Wanneer spreek je van een cannabisverslaving?

Bij een cannabisverslaving, of cannabisafhankelijkheid, ervaar je elke dag een sterke drang om te blowen. Het is een zeurend gevoel dat maar moeilijk te onderdrukken is. Je hebt het gevoel dat je iedere dag een joint moet roken voordat je überhaupt na kunt denken over relaxen. Het lukt je gewoon niet meer om op een andere manier te ontspannen.

Naast deze vervelende geestelijke verslaving of -afhankelijkheid zijn er ook lichamelijke effecten.
Zware of regelmatige blowers hebben steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken als mensen die voor het eerst een jointje roken.

Hoe jouw cannabisgebruik er ook uitziet, ook jij kunt helemaal stoppen met blowen!

Meld je aan

Ik ben klaar voor verandering

Aanmelden bij Ready for Change

(Anoniem) vragen stellen over mijn gebruik

Bellen met Ready for Change