Ambulante detox behandeling

Gebruik jij al langere tijd (verschillende) verslavende middelen? Dan kan het gevaarlijk zijn om hier ineens mee te stoppen. De verslavingsarts zal tijdens je intake adviseren of een ambulante detox behandeling voor jou noodzakelijk is voordat je met je behandeling kan starten.

Een klinische detox is niet altijd noodzakelijk en kan soms zelfs ingrijpend zijn. Daarom biedt Ready for Change een ambulante detox aan. Mocht een klinische detox (opname van een week) noodzakelijk zijn, dan regelen wij dat voor je.

Lichamelijk afkicken van alchohol, drugs of medicijnen

Een detox behandeling is het lichamelijk afkicken van verslavende middelen zoals alcohol, drugs of medicijnen. Als je gaat afkicken zal je lichaam daartegen in verweer gaan. Deze ontwenningsverschijnselen kunnen best heftig zijn. Je lichaam zal langzaam moeten wennen dat het geen verslavende middelen meer krijgt. Om de verschijnselen van ontwenning te beperken wordt op een gecontroleerde manier het gebruik afgebouwd.

Afbouwen verslavende middelen

Er wordt een afbouwschema voor je gemaakt. Onder begeleiding van onze verslavingsarts en gespecialiseerde verpleegkundigen ontgift je je lichaam in een relatief korte periode. De ambulante detox is voor bijna iedereen geschikt. Eigen verantwoordelijkheid en een betrokken netwerk is van belang.

Aanmelden intakegesprek

Meld je via onderstaand formulier aan voor een intakegesprek.