Het programma van Ready for Change heeft mijn leven gered en veranderd. Het is ongelooflijk wat een mens kan bereiken met de juiste begeleiding.

Rene

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen. Je behandelaar stelt samen met jou je behandelplan op en kijkt naar de doelen waar je de komende tijd aan gaat werken. Tijdens de behandeling leer je wat verslaving inhoudt, je triggers te herkennen en je kwaliteit van leven te verbeteren. Je voert regelmatig gesprekken om je behandelplan te evalueren en zo nodig bij te stellen aan jouw wensen.

Multidisciplinair behandelteam

Bij Ready for Change staat een multidisciplinair team voor je klaar. Een team dat je helpt je valkuilen te herkennen en leert je daarmee om te gaan. Het team bestaat uit psychiaters, een klinisch psycholoog, verslavingsartsen, psychologen, pedagogische hulpverleners en systeemtherapeuten.

Ambulante behandeling verslaving

Bij Ready for Change werken we met ambulante verslavingszorg. Ambulant betekent dat je niet wordt opgenomen in een verslavingskliniek. Als je eerst nog moet afkicken van bepaalde middelen hebben we als dat nodig is ook een ambulante detox behandeling. Je gaat na je behandeling dus gewoon weer naar huis. Hierdoor is de behandeling van je verslaving minder belastend voor jezelf en je omgeving.

Zet nu de eerste stap naar herstel

Dagbehandeling en avondbehandeling

Afhankelijk van je situatie en factoren in je omgeving bieden we een dagbehandeling of avondbehandeling aan. De dagbehandeling kan variëren van 2 of 3 dagen in de week (voor minimaal 7 weken). De avondbehandeling vindt twee avonden in de week plaats (11 weken).

Online behandeling

Wil je behandeld worden voor je alcohol- drugs- of gokverslaving en vraagt jouw situatie om flexibiliteit? Dan kan de online behandeling van Ready for Change een goede optie zijn. Je hoeft dan namelijk niet naar onze behandellocatie te komen. Of de online behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en hulpvraag, bespreken we tijdens de intake met elkaar. Hierbij kijken we naar o.a. de ernst van de verslaving en de impact op andere levensgebieden. Wanneer deze behandeling niet passend is vanuit het oordeel van het behandelteam, dan kijken we samen naar alternatieven. Het kan ook zo zijn dat we je vragen om voor bepaalde afspraken wel naar de behandellocatie te komen, bijvoorbeeld met de verslavingsarts. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met jou. Afspraken worden vaak ingepland op een vaste dag waarbij we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw beschikbaarheid.

Online behandeling

Vraagt jouw situatie om flexibiliteit of woon je buiten de regio die RfC bedient? Dan is de online behandeling een goede optie voor jou.
Tijdens de online behandeling bepaal je samen met de behandelaar hoeveel behandelsessies die je nodig hebt en de frequentie ervan. Deze behandeling is ook geschikt voor cliënten die eerder behandeld zijn en bang zijn om terug te vallen.

Aanmelden

Behandelmethode

Onze werkwijze bestaat uit een combinatie van de best werkende evidence-based behandelmethodes. Zoals motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie en onderdelen uit het minnesotamodel. Een model dat wereldwijd al miljoenen mensen geholpen heeft.

Verschillende modules

Tijdens de behandeling doorloop je verschillende modules die passen bij jouw hulpvraag. Deze modules gaan over de onderliggende oorzaken van je verslaving die op jou van toepassing zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld negatieve denkpatronen, lage eigenwaarde, of omgaan met boosheid zijn. Daarnaast zijn er ook modules specifiek gericht op je verslaving, en het voorkomen van een terugval.

Groepsbehandeling verslaving

Voor de behandeling van je verslaving werken we in groepen. Voor sommige mensen kan dit extra spannend zijn door het isolement waarin ze terecht zijn gekomen door hun verslaving. De behandeling in een groep heeft vooral veel voordelen. Het maakt je een stuk sterker en opent je ogen. De groepsbehandeling wordt zowel op de dag als in de avond aangeboden. In uitzonderlijke gevallen bieden we ook individuele behandeling aan.

Kracht van groepen

Naast de steun die je ervaart van groepsgenoten, doe je ook gezonde ‘clean’ contacten op die je verder kunnen helpen in je weg naar herstel. Je groepsgenoten weten hoe het is om verslaafd te zijn en kunnen samen met de behandelaren met je meedenken hoe je het beste je verslaving kan aanpakken.

De groepsbehandelingen starten met een introductie waarbij er uitleg wordt gegeven over de dagstructuur, kennismaking met zelfhulpmethoden en het opstellen van jouw behandelplan. Je persoonlijk begeleider helpt je en je hebt regelmatig gesprekken om je behandelplan te evalueren en zo nodig bij te stellen aan jouw wensen.

Groepsbehandeling is voor jou geschikt als je volledig abstinent wilt zijn en bereid bent om actief deel te nemen aan het groepsproces.

Ik ben er van overtuigd dat clean en sober blijven mogelijk is, maar alleen als je deze keus ECHT maakt.

Anoniem

Stap voor stap naar een leven zonder verslaving

Het aanvragen van een intakegesprek is de allereerste stap naar herstel. We nemen snel contact met je op om je intakegesprek in te plannen. Hieronder lees je de stappen op weg naar herstel.

Intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek. Je maakt een afspraak en komt bij ons langs. Je maakt kennis met een psycholoog en een psychiater. Aan hen kun je alles vragen wat je wilt en kun je je verhaal doen. Zo komen we meer over je te weten en je hulpvraag. Je hebt ook een gesprek met de verslavingsarts. Hier gaan we dieper in op je verslaving en wat de oorzaken zijn. Ook vragen we naar je omgeving en thuissituatie. Zo krijgen we een zo goed mogelijk beeld van je.

Zet de eerste stap

Indicatie

Na het intakegesprek en je bezoek aan onze psychiater en verslavingsarts komt onze indicatiestaf bij elkaar om te beoordelen welke behandelvorm het beste bij jou past. Je krijgt een advies voor de behandeling van je verslaving waarmee jij het snelst en het beste geholpen wordt.

Zet de eerste stap

Behandeling

Zie jij de behandeling zitten? Dan gaan we zo snel mogelijk beginnen. Start je met de groepsbehandeling dan neemt de intaker contact met je op om een startdatum te bepalen. Ga jij met individuele behandeling starten? Dan neemt je behandelaar contact met je op om in overleg de startdatum en de frequentie van de gesprekken te bepalen.

Zet de eerste stap

Nazorg

Je hebt de groepsbehandeling bijna afgerond. We zijn erg trots op je, maar we laten je niet vallen. Het is gemakkelijker om clean of nuchter te worden dan te blijven. We geven je de tools om in herstel te blijven. Daarom bieden we individuele of groepsnazorg aan. Samen met je persoonlijk begeleider kijk je welke vorm het beste bij je past.

Zet de eerste stap

Familie en naasten

Ook vinden wij het belangrijk dat je familie of dierbaren betrokken zijn bij jouw behandeling. Wij organiseren een familiegesprek waarin we jullie samen uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan. Ook organiseren wij een familieavond waarin we vertellen hoe de behandeling is opgebouwd, deze avond is uitsluitend voor familie. Er wordt geen inhoudelijke informatie over jouw behandeling gedeeld, maar een van onze psychologen legt samen met een ervaringsdeskundige uit hoe verslaving werkt en hoe de behandeling is opgebouwd.

Met elkaar ga je in gesprek over de gevolgen van jouw verslaving die het voor iedereen heeft gehad. Samen kijken jullie hoe de mogelijk beschadigde relatie kan worden hersteld. Onze behandelingen zijn er niet alleen om jou van je verslaving af te helpen. Maar ook om te bouwen aan een nieuwe leven zonder middelen- of gedragsverslaving. Het betrekken van je naasten is ook belangrijk om een terugval in de toekomst te voorkomen. Zij kunnen je hierbij helpen en ondersteunen.

Verslavingshulp voor volwassenen

De behandelingen bij Ready for Change zijn geschikt voor volwassenen met een verslaving of aan verslavingsgerelateerde angst- of stemmingsproblematiek. Onze behandelprogramma’s bieden je de best mogelijke zorg. En helpen je om die vicieuze cirkel te doorbreken. Zodat je duurzaam van je verslaving afkomt.

Doorbreek de vicieuze cirkel