help mij

voor een ander

Voor een verwijzer

Mijn patiënt is verslaafd

U bent huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Uw patiënt komt naar u toe met een hulpvraag omdat hij of zij verslaafd is. Dit kan een verslaving zijn aan een middel, zoals alcohol, cocaïne of cannabis, maar ook gokken, seks of gamen. U wilt uw patiënt graag helpen en bent op zoek naar een GGZ-instelling die gespecialiseerd is in het bieden van verslavingszorg en zorg op maat. Dan bent u bij Ready For Change aan het juiste adres.

Hoe kunt u helpen?

Gebruikt uw patiënt al langere tijd middelen maar is hij of zij gemotiveerd om te stoppen met gebruiken en te starten met behandeling? Bij langdurig gebruik kan het gevaarlijk zijn om hier ineens mee te stoppen. Om deze reden kan het nodig zijn om eerst een detox behandeling te volgen. Klinische detoxificatie is niet altijd noodzakelijk en soms zelfs ingrijpend. Daarom biedt Ready For Change de mogelijkheid tot ambulante detoxificatie aan alvorens behandeling volgt. Dit houdt een korte en intensieve ontgifting van middelen in, met begeleiding van onze verslavingsarts en gespecialiseerde verpleegkundigen. De ambulante detox is voor bijna iedereen geschikt. Eigen verantwoordelijkheid van patiënt en betrokken netwerk is van belang. is voor bijna iedereen geschikt. Eigen verantwoordelijkheid

van patiënt en betrokken netwerk is van belang.

Is ambulante detoxificatie niet noodzakelijk? Dan kunt u uw patiënt doorverwijzen naar Ready For Change voor een van onze behandelingen. Ons team, bestaande uit psychiaters, klinisch psycholoog, GZ-psychologen, verslavingsarts en sociotherapeuten hebben ruime ervaring met de behandeling van afhankelijkheid van middelen en medicatie maar ook seksueel obsessief gedrag en gok- en gameverslaving. Uit onze resultaten, die wij zorgvuldig monitoren, blijkt dat wij een groot slagingspercentage hebben en zeer positief beoordeeld worden door onze cliënten.

Verwijzen

Om uw patiënt door te verwijzen naar ons voor ambulante detoxificatie en/of behandeling dient u het volgende in de verwijsbrief te vermelden:
- Gegevens van uw patiënt
- Gegevens van uw en de eventuele huisartsenpraktijk
- Reden van verwijzing en vermoedelijke DSM-stoornis
- Verwijst u naar specialistische of basis GGZ
- Duidelijke handtekening van u

U kunt de verwijsbrief aan uw patiënt meegeven naar het intakegesprek of sturen middels Zorgdomein.