help mij

Ik ben op begonnen aan …

Ik ben begonnen aan alweer 5 jaar een totaal ander leven.

Hoi ik ben Dirk, 45 jaar representatief, alleenstaand en op weg om naar Engeland te vertrekken om daar te gaan werken voor de Presbyterian Church in Cambridge.

Tijdens mijn opname bij Castle Craig in Scotland ben ik eerst totaal afgebroken en daarna weer totaal opgebouwd. En ik kan je vertellen, dat dit een machtig gevoel is. Tot 5 jaar geleden dronk ik dagelijks 1 a 2 flessen wijn per dag, en dit heeft ongeveer 3 jaar geduurd. Hiervoor dronk ik ook wel, maar meer als gelegenheid drinker.Ik was al jaren zwaar depressief, en gebruikte hiervoor drie soorten medicijnen. Ik heb mij vrijwillig op laten nemen bij deze clinic, en hier prikten ze binnen een week dwars door mij heen. Ik was niet lichamelijk afhankelijk van alcohol maar geestelijk. Zij zijn met mij 2 x een half jaar aan de gang gegaan, en deze periode was niet makkelijk. Maar o wat ben ik blij dat ik hier doorheen ben gegaan. Bij mij had het alles te maken met mijn verleden wat al begon op mijn elfde jaar. Ik kreeg toen te maken met misbruik, later met geestelijk misbruik, ik kon niet praten over mijn geaardheid etc, tot 5 jaar geleden. Kortom allemaal zaken wat ik alleen probeerde op te lossen. Nou mij is dit dus niet alleen gelukt, maar wel icm deze clinic. Ik heb daar te maken gehad met oa trauma therapie, mindfulniss, EMDR, drie keer p/w zuurstof therapie.Ik ga niet zeggen dat het makkelijk was, maar ben nu wel helemaal gezond. Ook hebben ze daar gezorgd dat ik nu geheel vrij ben van anti depresivia etc, dus helemaal medicijn vrij. Wel is het heel belangrijk voor mij om te praten, want dat heb ik jaren niet gedaan, en doe dit nu ook op een gezonde manier. Na mijn opname ben ik gaan doen wat ik echt wilde. Heb mijn baan bij Polo Ralph Lauren opgezegd, en ben dit zelfde werk gaan doen bij het Leger des Heils. Deze periode had ik nodig om door te groeien om naar het buitenland te vertrekken. Nu sta ik op het punt om naar Engeland te vertrekken, om daar voor de Presbyterian Church te gaan werken op maatschappelijk vlak. Soms vragen de mensen mij hoe ik deze periode van opname etc ervaren heb. Ik heb voor mijn werk en privé veel mogen reizen naar hele mooie oorden, maar deze reis(het jaar van opname)was de aller mooiste welke ik ooit heb gemaakt, maar ditmaal helemaal alleen en voor mijzelf. Nu leef ik zonder geheimen, al 5 jaar zonder alcohol en op weg naar mijn geliefde Engeland. Ik ben er van overtuigd dat clean en sober blijven mogelijk is, maar alleen als je deze keus ECHT maakt. Ook door eigen ervaring ben ik erachter gekomen dat ze in de Nederlandse klinieken te veel hameren op de verslaving, maar niet genoeg aan de onderliggende problemen. Ik hoop dat dit voor Ready for Change anders geldt, want hoor goede dingen over jullie. Heel veel sterkte en geluk met jullie organisatie.

-Anoniem-

Deel jouw ervaring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Non accusantium, numquam cumque veritatis soluta deserunt, a, adipisci iure vero ipsam quasi molestias beatae facilis nisi. Suscipit deleniti, laudantium eius assumenda!

[dynamichidden dynamichidden-99 "CF7_get_post_var key='slug'"]